معرفی:
این رشته نیز از جمله رشته های خیلی ضروری علوم طبی است که برای تشخیص امراض نقش کلیدی دارد. فارغین این رشته علوم طبی آموزش های علمی و مسلکی را بصورت نظری و عملی فرا میگیرند. فارغین این رشته معمولاً با معاینات لابراتواری خون، ادرار، مایعات و انساج بدن انسان به هدف تشخیص مریضی های سرطانی، غیرسرطانی، انتانی، امراض قلبی، تنفسی، کلیوی، هضمی، هورمونی، عقلی و عصبی و غیره، همچنان پیگیری تداوی و حفظ سلامت افراد جامعه سر و کار دارند. دوره تحصیلی این رشته فعلاً دو سال شامل چهار سمستر شانزده هفته ائی است و از سمستر بهاری 1402 سه ساله خواهد شد و سند فراغت این رشته نیز 15 پاس بوده و بعد از سپری نمودن مؤفقانه امتحان دولتی توسط وزارت صحت عامه داده می شود.
ویژه گی:
ویژه گی رشته لابراتوار اینست که این رشته تخصصی و منحصر به فرد است و افراد کارشناس بویژه خانم ها در این رشته در افغانستان خیلی کم است. دوماً تمام تصمیم دکتر به معاینات لابراتواری بستگی دارد.
مضامین:
- مضامین مسلکی؛
- بیوشیمی ادرار
- هماتولوژی
- بیوشیمی خون
- هستوپتالوژی
- بانک خون
- معاینات کامپیوتری
- مضامین اساسی؛
- پارازیتولوژی
- میکروبیولوژی
- سامان شناسی
- ویرولوژی
- قوانین ایمنی
- اناتومی و فزیولوژی
- توکسیکولوژی
- مایکولوژی
- ترمینالوژی
- مضامین عمومی؛
- انگلیسی
- ثقافت اسلامی
- فزیک
- کیمیا
- کمپیوتر
فرصت های شغلی:
تمام رشته های علوم طبی از بازار و شرایط کاری خوبی برخوردار می باشند زیرا سیستم صحت شامل تمام بخش های علوم طبی است که هرکدام ارزش، اهمیت و جایگاه خاص خود را دارد. آنچه در کاریابی خیلی مهم است، لیاقت از لحاظ دانش و مهارت، آشنائی با مهارت های کاریابی، تلاش و تعهد به انجام وظیفه است.
رشته لابراتوار که قلب تشخیص را تشکیل میدهد مانند رشته های فزیوتراپی، داروسازی و تکنیشین چشم از لحاظ شغلی طوریست که فارغان این رشته ها میتوانند برعلاوه کار در شفاخانه ها و کلینیک ها، طور مستقلانه نیز کار کنند و لابراتوار تشخیصیه شخصی ایجاد نمایند.
اینرا هرگز فراموش نکنید که؛ هر کس لایق تر، پُر تلاش تر و هدفمندانه تر باشد، زودتر کار پیدا میکند.
نکته:
- اوسط فیصدی کامیابی برای تمام مضامین لابراتوار در کلیه سمسترها 50% می باشد.
- امتحان ختم سمستر در هفته هفدهم شروع می گردد و حد اکثر برای سه هفته است.