معرفی
انستیزی یکی از رشته های حیاتی علوم طبی است که هدف آن آموزش نیروی انسانی ماهر است تا فارغان این رشته بتوانند به عنوان معاون زیر نظر یک متخصص انستیزی در عملیاتخانه انجام وظیفه نماید. همچنان در کلینیک های دور دست که امکان دسترسی به متخصص انستیزی موجود نباشد، نیز به عنوان تکنیشین انستیزی کار مینمایند. محصلان این رشته در مراکز صحی در بیهوش ساختن و به هوش آوردن مریضان زیر نظر متخصصین بیهوشی ایفای وظیفه نمایند. طول دوره آموزشی این رشته 14 ماه می باشد که در 3 سمستر تدریس میگردد. محصلانی میتوانند در این رشته تحصیل نمایند که قبلآ یک رشته طبی مانند نرسنگ و یا قابلگی را خوانده و سند فراغت معتبر داشته باشند. سند فراغت این رشته، سرتفیکیت دوره است که بعد از سپری نمودن مؤفقانه امتحان دولتی از جانب وزارت صحت عامه داده می شود.
مضامین:
- مضامین مسلکی؛
- ECG
- انستیزی لوکوجینل
- انستیری اختصاصی
- فزیکل سانس
- انستیزی ابتدایی
- انستیزی عمومی
- مضامین اساسی؛
- فارماکولوژی
- فزیکل دیاگنوزس
- احیای مجدد
- آناتومی فزیولوژی
- لابراتوار
- مضامین عمومی؛
- ثقافت اسلامی
- اخلاق طبابت
- کارعملی
- ستاژ
فرصت های شغلی:
تمام رشته های علوم طبی از بازار و شرایط کاری خوبی برخوردار می باشند زیرا سیستم صحت شامل تمام بخش های علوم طبی است که هرکدام ارزش، اهمیت و جایگاه خاص خود را دارد. آنچه در کاریابی خیلی مهم است، لیاقت از لحاظ دانش و مهارت، آشنائی با مهارت های کاریابی، تلاش و تعهد به انجام وظیفه است.
رشته انستیزی قلب رشته جراحی است. هیچ عملیاتی بدون انستیزی ممکن نیست و هیچ انستیزی بدون انستیزیلوگ ماهر نیز ممکن نیست و سبب مرگ مریض می شود. از جانب دیگر ماهرین این رشته بخصوص در بخش اناث، خیلی کم است. ضرورت به این رشته بخاطر موارد فوق الذکر همیشه وجود دارد.
اینرا هرگز فراموش نکنید که؛ هر کس لایق تر، پُر تلاش تر و هدفمندانه تر باشد، زودتر کار پیدا میکند.
نکته:
- اوسط فیصدی کامیابی برای تمام مضامین انستیزی در کلیه سمسترها 50% می باشد.
- امتحان ختم سمستر در هفته هفدهم شروع می گردد و حد اکثر برای سه هفته است.